HOMEOPLEIDINGENAFSPRAAK MAKEN
Zana's Beauty's
GELNAGELS
Verzorgde nagels zijn de laatste tijd niet weg te denken! Als je nagels van zichzelf niet zo lang worden en snel afbreken kun je dit met gelnagels voorkomen. Ook als je langere nagels wilt is dit mogelijk met gelnagels. Gelnagels worden over het algemeen gezien als de meest natuurlijke vorm van kunstnagel.
LEES MEER!
ALLES DAT JE MOET WETEN over
GELNAGELS
Gelnagels zetten gebeurt met polymeerhars, een stroperige substantie die uithardt onder UV-licht. Wil je alleen versteviging van je nagels? Dan wordt de gel aangebracht op je eigen nagels. Wens je ook verlenging? Dan wordt er gewerkt met zogenaamde tips of verwijderbare sjablonen. Tips worden op je nagels geplakt en bijgevijld. Mocht de nagelstyliste gebruik maken van een sjabloon dan creëert ze zonder tips en lijm een verlenging die de natuurlijk vorm van de nagel aanneemt. Gelnagels zetten gebeurt in verschillende fases. De nagels harden, in tegenstelling tot acrylnagels, niet uit aan de lucht, maar onder een UV-lamp. De styliste heeft hierdoor meer tijd om de nagels nauwkeurig aan te brengen.

Naast een normale neutrale set is er bij Zana’s Beauty’s zoveel meer mogelijk. Wil jij een lastig design dan ben je bij mij zeker aan het juiste adres. Ik neem vooral de tijd voor het zetten van de kunstnagels. Daardoor ga jij altijd tevreden de deur uit. De moeilijkheidsgraad van het design bepaalt de prijs. Je kan mij altijd bereiken op Whatsapp, Facebook en Instagram voor een prijsindicatie.
VOORDELEN
Tijdens het zetten van gelnagels hangen er weinig chemische geurtjes in de lucht.
Met gelnagels heb je een glanzende afwerking, zo zien ze er natuurlijk uit.
Houdt lang glans en zal niet vervagen zoals bij gewone nagellak
Gelnagels zijn zacht, buigzaam en flexibel.
FAQ
Kunnen gelnagels de natuurlijke nagels beschadigen?
Wanneer gelnagels op een vakkundige manier worden geplaatst door een geschoolde nagelstyliste zullen de gelnagels de natuurlijke nagel niet beschadigen. Wat we in de praktijk wel vaak zien is dat klanten de gelnagels niet op tijd bij laten werken en er zelf aan beginnen te peuteren of verwijderen. In dat geval kan de natuurlijke nagel wel beschadigd raken. De natuurlijke nagel bestaat uit drie dunne laagjes. Door zonder kennis van zaken aan de gelnagel te trekken kunnen de laagjes van de natuurlijke nagel mee losgetrokken worden.
Wordt de natuurlijke nagel minder sterk door gelnagels?
Er wordt nog weleens beweerd dat gelnagels de natuurlijke nagels minder sterk maken. Dit is een misvatting. Gezonde nagels zijn sterk en flexibel en zullen dit ook na het professioneel plaatsen en verwijderen van gelnagels zijn. De reden dat veel mensen denken dat gelnagels de natuurlijke nagel zwakker maken, is omdat de nagel na het verwijderen van de gelnagel even vreemd aanvoelt. Dit heeft er mee te maken dat men even moet wennen aan de nagel zonder gelnagels. Andersom geldt dit natuurlijk ook. De natuurlijke nagels kunnen wel verzwakt geraken indien de gelnagels niet voldoende bijgewerkt en verzorgd werden tijdens het dragen of niet professioneel werden verwijderd. Een andere oorzaak kan ook een tekort aan vitamine B of calcium zijn.
Waardoor komen gelnagels bij sommige klanten sneller los?
Het kan soms gebeuren dat een klant klaagt dat haar gelnagels snel loslaten. Hier kunnen verschillende oorzaken aan ten grondslag liggen. Zwangerschap, hormonale klachten en bepaalde geneesmiddelen kunnen ervoor zorgen dat gelnagels sneller loslaten. Misschien zijn de gelnagels te lang voor de betreffende persoon en stoot men de nagels regelmatig? Ook bij mensen met beroepen waarin de nagels veel in contact komen met agressieve producten als schoonmaakmiddelen kunnen er last van krijgen dat de gelnagels snel loslaten, denk hierbij aan beroepen als schoonmaakster of kapster.
Kan iedereen kunstnagels dragen?
Nee, niet iedereen is geschikt voor het dragen van kunstnagels. Dat is afhankelijk van de conditie van de natuurlijke nagel en het soort werk en/of hobby’s dat men heeft. Sommige mensen hebben erg “vette” nagels, hier kunnen kunstnagels niet goed tegen. U krijgt dan snel last van lucht en in sommige gevallen laten de kunstnagels helemaal los. Ook kunnen sommige medicijnen invloed hebben op de kunstnagels. Het kan ook voorkomen dat sommige mensen geen gelnagels kunnen dragen maar wel acrylnagels (of andersom).
Zijn gelnagels even sterk als acrylnagels?
Het verschil in gelnagels en acrylnagels zit hem in de flexibiliteit, gel geeft meer mee dan acryl. Heeft u van nature flexibele nagels dan kan het mogelijk zijn dat gel beter bij u past dan acryl. Bij sommige mensen blijft gel niet goed zitten en acryl wel, maar andersom komt ook voor. Weet u niet voor welk systeem u moet kiezen, overleg dan met uw nagelstyliste.
Is het aanbrengen van kunstnagels pijnlijk?
Niet of nauwelijks. Tijdens het uitharden van gelnagels onder de UV-lamp kan de gel een beetje warm aanvoelen. Maar met goede begeleiding wordt dit tot een minimum beperkt.
Hoe lang duurt het plaatsen van een nieuw set nagels?
Het aanbrengen van een nieuwe set nagels duurt ongeveer 1,5 á 2 uur. Dit is geheel afhankelijk van de conditie van de natuurlijke nagel en de gewenste kunstnagels. Gel nagels op eigen nagels duurt ongeveer 45 minuten. Als je een lastig design wilt zal het langer duren. Laat dit wel weten van tevoren.
READY TO SHINE?
Maak een afspraak!
CONTACT
© 2022 Zana’s Beauty’s. All Rights Reserved.